Biografi: Henrik Juhl Andersen

Mod_lyset_stort

Mod lyset, 2008, 210X470 cm.

Født 1963 i Aalborg.
Cand. mag. i kunsthistorie og historie fra Aarhus Universitet 1995.
Adjunkt Th. Langs HF Kursus i Silkeborg 1995 – 1996.
Lektor ved Aalborg Katedralskole i billedkunst, design og historie siden 1996.
Billedkunstner under pseudonymet Hvidbjoern. Debut Galleri Brask, København. 1989.
Forfatter til bla. “Edvard Weie og Symbolismen”, Aarhus Universitetsforlag 2001 og “Panorama. Landskaber i kunsten
fra middelalderen til vor tid”, Systime 2005 samt ekstern redaktør samme sted.
Bestyrelsesmedlem, kursus- arrangør og formand for GLB&D, Gymnasiets Lærere i Billedkunst og Design, 1999-2007.

Knud Henriksen: Motiv fra Aalborg Havn, 1995

Knud Henriksen: Motiv fra Aalborg Havn, 1995

Uddannelse

Jeg er uddannet cand. mag. i Kunsthistorie og Historie fra Aarhus Universitet i 1995. Mens jeg som underviser har en klassisk, akademisk baggrund, må jeg som kunstmaler betegnes som autodidakt. Siden mine helt unge år startende i gymnasietiden har jeg dog været under kyndig vejledning fra kunstmaleren Knud Henriksen (1922-2010).

Vinterlandskab, 2005, 150X250 cm.

Vinterlandskab, 2005, 150X250 cm.

Mit kunstneriske udtryk

Jeg har eksperimenteret med mange former for materialer, men oliemaleriet har til alle tider været min store lidenskab. Jeg har fundet min stemme i, hvad jeg betragter som farvernes poetiske leg med hinanden, med linjerne og med lyset. Jeg søger at indfange naturens skiftende stemninger i et farvemættet, lysfyldt og vibrerende sprog. Jeg er meget inspireret af de nordiske, ekspressionistiske maleres formsprog og har bl.a. gennem en længere årrække beskæftiget mig indgående med den danske kunstner Edvard Weie (1879-1943), samt de strømninger i Frankrig, der ledte frem til den nordiske ekspressionisme, her i særdeleshed symbolismen og dens fader, digteren Charles Baudelaire.

Se mere på: hvidbjoern.dk

Kunstpædagogiske projekter

Byens Puls – Elevudstilling på Kunsthal Nord

I maj måned 2015 kunne interesserede se en spændende udstilling, udformet af eleverne fra den kunstneriske studieretning på Aalborg Katedralskole.

Udstillingen hed “Byens Puls”, og konceptet var: Kunsthal Nord opfattes som byens hjerte og puls, som beskrives og fortolkes i en totalinstallation. Et stort hjerte udgør centrum, og byens mennesker og liv dekonstrueres i installationens enkelte dele.

Indslag fra åbning af elev-udstilling på Kunsthal Nord 2015
00:00
--
/
--

Se mere om mit arbejde på Aalborg Katedralskole her.

©2021 Horn/Andersen

or

Log in with your credentials

Forgot your details?